Fırında Tavuklu Kremalı Makarna

Fırında Tavuklu Kremalı Makarna

Herkes bu tarife bayılacak! Sofraya geldiğinde herkesin favorisi olacak, Boğaziçi Çiftlik şifalar köy tavuğu krema ve sütle buluşuyor ortaya inanılmaz bir lezzet çıkıyor! Hele bir de makarnanızı tavuk suyunda haşlarsanız lezzetine doyum olmaz! Tarife geçelim;

Malzemeler:

@bogaziciciftligi köy tavuğu haşlanmış göğüs etleri

* 500 gr. Erişte/ Makarna

* 250- 300 gr. Haşlanıp didilmiş Tavuk Göğsü

* 1 kutu sıvı krema (200ml)

* 1/2 çay bardağı süt

* 200 gr. Mantar

* 1 yemek kaşığı tereyağ

* 1 yemek kaşığı zeytinyağ

* 2 diş sarımsak

* 1 tatlı kaşığı fesleğen

* 1/2 çay kaşığı karabiber

* 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için: Kaşar peyniri rendesi

Makarnanızı tavsiye edilen pişirme süresinde 2 dk daha az olacak şekilde haşlayın. Eğer tavuk suyunda haşlarsanız suyunu dökmeyin sos yapımında kullanabilirsiniz. Eğer fırın kullanmak istemezseniz harcı ve makarnayı tencerede karıştırıp servis edebilirsiniz. Fırın makarna içinse haşladığınız makarnayı, fırın kabına alın.

Tereyağ ve zeytinyağını tavada ısıtın. Üzerine doğranmış mantarları ekleyin. Mantarlar sularını çekip kızarınca sarımsakları ve tavuğu ekleyin. 1-2 dakika beraber kavurun. Kremayı ekleyin ve kaynatın. Kaynayan kremaya süt fesleğen karabiber ve tuz ekleyin. Harcı beraber 5 dk kaynatın. Harcı makarnanın üzerine alın. Kaşar peyniri rendesi ile üzerini kaplayın. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fesleğenle, köy tavuğumuzun bu inanılmaz uyumuna bayılacaksınız.