Tavuk Suyuna Taze Otlu & Kayısılı Bulgur Pilavı ve Yanında Narenciyeli Biberiyeli Fırın But

Tavuk Suyuna Taze Otlu & Kayısılı Bulgur Pilavı ve Yanında Narenciyeli Biberiyeli Fırın But

Tam büyük sofralara yakışır bir tarif; misafir sofrasında masanın ortasında servis edebileceğiniz kaşık kaşık yemeye doyulmayacak tarif. Lezzet dolu fırın butlara tavuk suyu ve taze otlarla hazırladığımız bulgur pilavı ile eşlik edecek.

Malzemeler:

@bogaziciciftligi but ve kanat etleri

Pilav:

* 2 su bardağı başbaşı (iri pilavlık) bulgur

* 1 yemek kaşığı tereyağ

* 1 yemek kaşığı zeytinyağ

* 2 su bardağı tavuk suyu

* 5 adet kuru kayısı

* Maydanoz, dereotu

* 1 tatlı kaşığı tuz

Tavuğun sosu:

* 2 yemek kaşığı yoğurt

* 1/2 çay bardağı sıvı yağ

* 1 portakalın suyu + kabuğunun rendesi

* 1 tutam biberiye

* Tuz, Karabiber, Kırmızı Toz Biber

Tavuğun baget ve kanatlarını bol su ile düdüklü tencerede 1 saat haşlayın. Sos malzemelerini bir kasede karıştırıp, haşlanan tavukların üzerine dökün ve iyice yedirin. Önceden ısıtılmış fırında nar gibi olana dek kızartın. (Yaklaşık 1 saat)

Tavuklar fırında pişerken, pilav için tencereye tereyağ ve zeytinyağını alıp ısıtın. Bulgurları ekleyin ve 5 dk kısık ateşte kavurun. Nefis bir bulgur kokusu çıktığında küp küp doğranmış kayısıları ve tuzu ekleyin. Üzerine geçecek kadar tavuk suyu dökün. (İsterseniz pilavın hepsini tavuk suyuyla yapabilirsiniz ancak tavuğumuz tamamen doğal olduğundan çıkan tavuk suyunun yağ oranı yüksek olmakta. O yüzden pilav yaparken su ölçüsünün yarısını tavuk suyu kullanmanızı tavsiye ederiz) Pilav göz göz oluncaya kadar yüksek ateşte kaynatın. Altını kısın. Suyunu çekince altını kapatıp ince kıyılmış taze otları içine ekleyin ve karıştırın. Buharıyla otlar pişecektir. Büyük bir tabağın ortasına pilavı yanına da kızarmış tavuklarınızı servis edin.Fırın tepsisinde kalan yağı pilav tavukların üzerine servis ederken gezdirmeyi unutmayın!