Tencerede Nar Gibi Köy Tavuğu

Tencerede Nar Gibi Köy Tavuğu

Fırın kullanmadan, nar gibi kızarmış ama içi sulu lime lime ayrılan tavuk yemeği yapmak ister misiniz? Bu hafta şefimiz Boğaziçi Çitfliği köy tavuğuyla sadece ocak kullanarak yapabileceğiniz enfes bir tarif hazırladı:

Malzemeler:

@bogaziciciftligi baget etleri

* 2 adet patates

* 1 adet domates

* 1 adet kapya biber, köy biberi

* 3 diş sarımsak

* 2 yemek kaşığı sıvı yağ

* 1 yemek kaşığı salça

* 300 ml tavuk suyu

* Tuz, Karabiber, Pul Biber, Kekik

Tavuğun baget etlerini bol su ile düdüklü tencerede 1 saat haşlayın. Derin bir tencereyi hafifçe yağlayın üzerine sırasıyla patates domates biberler ve sarımsakları dizin. Haşlanan bagetleri düdüklüden çıkarıp peçete üzerinde fazla suyunu süzdürün. (Böylece kızartırken fazla yağ sıçratmayacaktır.) Sıvı yağı tavaya alıp ısıtın. Isınan yağa bagetleri alın ve her tarafını eşit şekilde kızartın. Nar gibi kızaran bagetleri tencereye alın. Üzerine tuz ve baharatları ekleyin. Şefimiz kekiğin çok yakıştığını söylüyor!

Ardından bir bardakta salça ve tavuk suyunu karıştırın ve tavukların üzerinden gezdirin. Tavukları kızarttığınız tavada kalan yağ var ise onu da tencereye dökün ekstra lezzet katacaktır. Tencerenin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. (Yaklaşık 1 saat) Nar gibi kızarmış görüntüsüyle köy tavuğunuz, tavuk suyunda pişmiş enfes sebzeleriniz hazır.

Afiyet olsun!